Ratio color

GLASURIT RATIO COLOR

Kako bi smo efikasnu identifikaciju nijanse boje učinili jednostavnijom, razvili smo seriju usklađenih alata, od konvencionalnih alata za nijanse boje do potpuno digitalnih rešenja za umrežen mixing room, Bez obzira za koju kombinaciju se odlučite, naši alati će vas jednostavno, brzo i pouzdano dovesti do savršene nijanse boje za popravku lakiranja.

DIGITALNA IDENTIFIKACIJA NIJANSI BOJA:

Glasurit Profit Manager, menadžment sistem za nijanse boje

Od standardne pretrage nijanse boje do kompletnog radioničkog menadžmenta, Profit Manager software sa svojim proverenim funkcijama podržava radionice širom sveta u optimizaciji tokova poslovanja. Glasurit Profit Manager Pro je kompletan menadžment alat za profesionalne radionice. Ne postoji detaljniji način praćenja radnih tokova koji vam omogućava uštedu vremena i novca kao Profit Manager Pro

✓ Pronalaženje nijansi boja i njihovo mešanje
✓ Proračun potrebne količine materijala prema veličini objekta
✓ Tehničke informacije
✓ Bezbednosni listovi
✓ Funkcija štampanja etiketaInterface za vage za mešanje boja
✓ Izrada i snimanje sopstvenih nijansi boja sa recepturama
✓ Online dopuna
✓ Standardizovani i korisnički definisani izveštaji
✓ Unos cena i troškovaVođenje skladišta
✓ Automatsko poručivanje
✓ Definisanje korisnika sa pravima pristupa
✓ Touchscreen opcija
✓ Interface za Glasurit RATIO Scan spektro-fotometar
✓ Mogućnost interfacea sa postojećim poslovnim softwareom

GLASURIT COLOR ONLINE

Glasurit Color Online je efikasan alat za pronalaženje nijansi boja online. Tokom svojih 130 godina postojanja i zahvaljujući odličnim odnosima sa proizvođačima automobila, Glasurit je sakupio najveću datoteku nijansi boja na svetu. Naša online datoteka nudi detaljne informacije o više od 200.000 receptura za mešanje, od originalnih nijansi boja svih proizvođača putničkih i komercijalnih vozila, sve do servisnih receptura izrađenih po zahtevima kupaca iz celog sveta. Datoteka se svakodnevno ažurira i dostupna je 24/7. Glasurit Color Online je besplatno dostupan i kao aplikacija za sve Android i IOS uređaje.

GLASURIT RATIO SCAN 12/6

Širok spektar i kompleksnost boja u današnje vreme, pronalaženje nijanse boje za popravku lakiranja čini značajno težim i oduzima značajni deo radnog vremena. Rešenje je Glasurit RATIO Scan 12/6, mobilni spektro-fotometar koji vrši precizno merenje nijanse boje i vodi do željene recepture za mešanje, brzo i jednostavno. Glasurit RATIO Scan 12/6 je posebno razvijen za radionce koje žele da povećaju svoju efikasnost u procesu pronalaženja nijansi boja.

Koristi dva izvora svetla, plavo i belo LED kako bi pokrio šest fotografija i 12 geometrija. Ovo omogućava precizno određivanje nijanse i teksture pigmenata. Ovaj uređaj koristi patentirane BASF algoritme za pretragu i korekciju. Savršeno je povezan sa Glasurit Profit Manager Pro menadžment sistemom i Glasurit Color Online najvećom datotekom nijansi boja na svetu. Vizualizacija nijanse boje i spektralnih krivi pomažu kod procene datih preporuka. Koristi sertifikovanu Wi-Fi konekciju za siguran prenos podataka merenja u Glasurit Profit Manager Pro, čak i na većim razdaljinama. Dok jedan zaposleni vrši merenje van radionice, drugi zaposleni već može da počne sa mešanjem boje.

GLASURIT COLOR-TOOL-CENTER

Kako bi pomogao radionicama da pojednostave svoju svakodnevnu rutinu, Glasurit se uvek trudi da ponudi savremena rešenja, od digitalnog pronalaženja nijansi boja do povezane radionice, čiji je ključni element novi Color Tool Centar. Centralna jedinica je razvijena da omogući kompletno procesiranje kalkulacija i pronalaženje nijansi boja. Ovo rešenje smanjuje šetnju kroz radionicu i štedi novac!

GLASURIT COLOR-TOOL-CENTER SAVRŠENO ORGANIZOVANO

✓ Određivanje nijanse boje odmah nakon otvaranja radnog naloga
✓ Kalkulacija radnog naloga
✓ Radni nalog se direktno prosleđuje u mixing room
✓ Nema nepotrebnog šetanja
✓ Sva oprema je na jednom mestu
✓ Sa uštedom od 10 minuta po radnom nalogu, lako se može uštedeti i do sat vremena dnevno.

KONVENCIONALNA IDENTIFIKACIJA NIJANSI BOJA

GLASURIT COLOR PROFI SISTEM

Glasurit Color Profi Sistem (CPS) je sofisticirani sistem kartica bojenih originalnom bojom. Prednja strana prikazuje nijansu boje kao špricani uzorak, dok je na poleđini bar-kod i šifra boje koja se koristi za pronalaženje odgovarajuće recepture za mešanje.

✓ Praktično orijentisan i isplativ sistem
✓ Kartice nijansi boja lakirane originalnom bojom
✓ Sve nijanse boja svih svetskih marki automobila
✓ Kartice su postavljene u blokove i sortirane prema grupama boja
✓ Identifikacija velikog broja varijanti nijansi boja
✓ 3 dopune godišnje

GLASURIT COLOR TRUCK GUIDE

Efikasan alat za identifikaciju nijansi boja za komercijalna vozila. Kolekcija svih nijansi boja svih proizvođača komercijalnih vozila. Kartice su poređane u 11 blokova i sortirane po bojama. Ukupno je raspoloživo 3.117 nijansi boja, što omogućava pronalaženje preko 11.000 OEM nijansi boja. Sve standardne boje kao što su RAL, BS, AFNOR su uključene, kao i veliki broj flotnih nijansi boja.

GLASURIT POSTERI ZA TONIRANJE

Praktičan prikaz svih komponenti Glasurit mix sistema, koji prikazuje detaljne informacije o svakoj komponenti koje su značajno olakšavaju proces toniranja.

GLASURIT GREY SHADE CONCEPT

Pomoću Glasurit Grey shade concepta, radionice mogu na jednostavan način da prilagode boju špric gita sa baznom bojom i na taj način uštede i do 40% boje.

GLASURIT CLASSIC CAR COLORS

130 godina istorije automobila Glasurit od samog početka prati sa svojom ekspertizom boja. Tokom ovog perioda sastavili smo najveću arhivu sa 250.000 nijansi boja i 600.000 receptura za mešanje. Za mnoge proizvođače automobila gotovo besprekorno smo dokumentovali celokupnu istoriju boja.

Naše zalaganje i naša velika ekspertiza učinili su nas partnerom mnogih vlasnika oldtimera, oldtimer klubova i osiguravajućih društava.

FIVA TEHNIČKI SAVETNIK

Čak i svetsko udruženje oldtimer klubova, Fédération Internationale des Véhicules Anciens (FIVA), zna da ceni našu visoku kompetentnost. FIVA je 2016. proglasila Glasurit za globalnog ekskluzivnog tehničkog savetnika, za sva pitanja vezana za boje. To nas čini veoma ponosnim, a dva miliona FIVA članova iz celog sveta je dobilo pristup našoj istorijskoj kompetentnosti boja i usluzi Glasurit Classic Car Colors.

Glasurit Classic Car Colors vlasnicima oldtimera pruža profesionalnu podršku za proces popravke lakiranja, od popravke starog lakiranja, preko popravke plastičnih delova sve do restauracije drvenih elemenata.