Marka Chamäleon prvi put je predstavljena 1965. godine u Schwerteu, Nemačka. Od tada se proizvode gitovi vrhunskog kvaliteta pod crnim i žutim logoom.
Chamäleon proizvodi su na početku uglavnom bili namenjeni nemačkom tržištu, na kom su postali poznati po svom izuzetnom kvalitetu. 2002. godine doneta je odluka o proširenju palete proizvoda kao i odluka da se poslovanje proširi na međunarodno tržište. Kako bi se ovo ostvarilo, marka Chamäleon je premeštena u novoosnovano preduzeće sa kvalifikovanim menadžmentom. Za sedište firme Chamäleon GmbH odabran je Heidelberg, koji se nalazi u Rhein-Necktar trouglu. Chamäleon GmbH je uspeo da ostvari postavljene ciljeve i da uspostavi svoju internacionalnu mrežu distributera sa opširnom paletom proizvoda za autoreparaturu i danas se može pohvaliti liderskom pozicijom u mnogim zemljama. Ključ uspeha ovog mladog preduzeća je u ponudi visoko kvalitetnih proizvoda “Made in Germany” po izuzetno konkurentnim cenama.

Naš prvi prioritet, kao nemačke kompanije je da ispunimo standarde kvaliteta „Made in Germany“ i da te standarde primenimo ne samo na naše proizvode već i na uslugu ka našim klijentima. Izuzetno je važno da svaki proizvod sa Chamäleon etiketom bude vrhunskog kvaliteta. To garantujemo stalnim testiranjima koje sprovodimo u našoj proizvodnji i na gotovim proizvodima. Pored toga, početkom 2013. godine Chamäleon GmbH je dobio ISO 9001:2008 sertifikat od TÜV Thüringen, koji potvrđuje da su svi naši procesi u skladu sa najnovijim TÜV standardima.

CHAMÄLEON PROIZVODI

Chamäleon svim profesionalnim korisnicima nudi sveobuhvatan asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta za autoreparaturu. Pored izuzetnog asortimana postojećih proizvoda, Chamäleon je u stalnoj potrazi za novim inovativnim proizvodima koje razvija prema željama i zahtevima klijenata.
Fokus asortimana Chamäleon proizvoda je na gitovima, filerima, prajmerima, bezbojnim lakovima i gotovim nijansama boja. U asortimanu takođe možete pronaći i zaptivne mase, veliki izbor sprejeva, proizvoda za poliranje i mnogih drugih korisnih proizvoda koji su takođe visokog kvaliteta.

CHAMÄLEON POLIESTER GITOVI

Chamäleon u ponudi ima veliki broj gitova za razne namene, univerzalno su primenljivi na svim uobičajenim podlogama savremenih automobila, kao što su čelik, podcinkovani čelik, aluminijum i plastika.

CHAMÄLEON OSNOVNI MATERIJALI

Chamäleon osnovni materijali su idealna osnova za kvalitetnu popravku lakiranja. U zavisnosti od vrste popravke i osnove na koju se nanose, mogu se primenjivati u različitim postupcima rada.

CHAMÄLEON BEZBOJNI LAKOVI

Bezbojni lak je izuzetno važan sloj svake popravke, jer je zadužen za izgled ali i za zaštitu od vremenskih uticaja i UV zračenja. Chamäleon bezbojni lakovi su vrhunskog kvaliteta i u potpunosti ispunjavaju sve uslove za postizanje kvalitetne popravke lakiranja. Veoma su jednostavni za korišćenje, brzo suše i lako se poliraju.

CHAMÄLEON SPREJEVI

Chamäleon u ponudi ima veliki izbor sprejeva za različite namene, kao što su prajmer za pokrivanje prostruganih površina, debelo slojni filer, zaštita od udara kamenčića, spot blender, bumper paint, vosak za šupljine i mnogi drugi proizvodi.

CHAMÄLEON PRE-FILL

Pored gotovih sprejeva za različite namene, Chamäleon u ponudi ima i Pre-Fill sprejeve koji su namenjeni za punjenje sa baznim bojama, kao i mašine za punjenje sprejeva.

CHAMÄLEON PRATEĆI MATERIJALI

Chamäleon asortiman proizvoda zaokružen je raznovrsnim pretećim materijalima, kao što su folije za maskiranje, zaptivne mase, polir paste, polir sunđeri, anti-silikonske krpe, lakirerska odela i dr.